Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Ν.Ρωμανό

Αγώνας μέχρι τη νίκη

Στις 10 Νοεμβρίου 2014 ο πολιτικός κρατούμενος Ν.Ρωμανός  ξεκίνησε απεργία πείνας ως μέσο απαίτησης των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται ή καλύτερα με δικά του λόγια: «για μια ανάσα ελευθερίας». Σε ένδειξη συντροφικής αλληλεγγύης, σε απεργία πείνας βρίσκεται από τις 17 Νοέμβρη ο Γ.Μιχαηλίδης, όπως και οι Δ. Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης από 1η Δεκέμβρη.

Ο Ρωμανός πέτυχε με τη συμμετοχή του σε πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή του σε ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΤΕΙ). Στη συνέχεια και ενώ το κράτος έσπευσε να τον επιβραβεύσει τόσο επικοινωνικά όσο και χρηματικά – κάτι που ο ίδιος ο Ρωμανός αρνήθηκε κατηγορηματικά-  του απαγορεύει την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για να μπορέσει να φοιτήσει στη σχολή που εισήχθη. Το αίτημά του απορρίφθηκε εκ νέου από το συμβούλιο πλημμελειοδικών στις 2/12 και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου δήλωσε με θράσος ότι «κι ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, ο Ρωμανός δεν παίρνει άδεια». Απέναντι σ’αυτήν τη δήλωση αλλά και στις ανύπαρκτες και ανεφάρμοστες προτάσεις, όπως η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων, εμείς απαντάμαι: Η εκπαίδευση που προωθεί την αυθεντικότητα και την αλληλεπίδραση καλείται μόρφωση, ενώ εκείνη η οποία προωθεί την εξουσία, παθητικά και ενεργητικά, καλείται συμμόρφωση.

Ο αγώνας του Ρωμανού είναι αγώνας για την ίδια την έννοια της ελευθερίας, της ισότητας, της αξιοπρέπειας. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των αξιών του και των πολιτικών επιλογών του ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Για αυτό το λόγο εξάλλου πολεμάται τόσο από το κράτος όσο κι απ’ την αστική δημοκρατία και τους πολιτικούς διαχειριστές της. Μια δημοκρατία που βασανίζει αντιφασίστες στη ΓΑΔΑ από χρυσαυγίτες μπάτσους, που επιβάλλει το καθεστώς απομόνωσης και εγκλεισμού και τις φυλακές τύπου Γ . Μια δημοκρατία που αλλάζει σκυτάλες σε θεσμικές πολιτικές θέσεις πατεράδων-υιών και λοιπόν συγγενών,  που περνάει νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που απολύει καθηγήτρια επειδή έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει, που κατασπαράζει και εμπορευματοποιεί δάση και ελεύθερους χώρους, που χορεύει στους ρυθμούς και στα θέλω δέκα μεγαλοοικογενειών (λέγε με Μπόμπολα, Ψυχάρη, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Αλαφούζο, Μαρινάκη, Σάλλα). Μια δημοκρατια που βρομάει φασισμό!

6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου το κράτος ετοιμάζεται να δολοφονήσει ξανά. Δεν θα τους αφήσουμε!

Καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους να πάρουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για τη νίκη του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι όχι μόνο στον Νικό Ρωμανό αλλά στο σύνολο των αγωνιζόμενων: στους φυλακισμένους αγωνιστές, στους Σύριους απεργούς πείνας του Συντάγματος, στις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, σε όσους αντιστέκονται στην κυριαρχία μέσα και έξω απο τα κελιά.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *