[ΔΥΣΗΝΙΟΣ ΙΠΠΟΣ] Κείμενο αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα που δέχονται επίθεση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Το πρωί της Δευτέρας 13 Μάρτη, η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ ανέλαβε να συνεχίσει το έργο καταστολής των χώρων αγώνα, ύστερα από τις εκκενώσεις 3 κατειλημμένων χώρων στέγασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, η κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου, όπως και ο χώρος στέγασης προσφύγων στην οδό Αλκιβιάδου 9, εκκενώθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής σε μια απόπειρα έντασης της επίθεσης σε όσους αγωνίζονται από τα κάτω ενάντια στο καθεστώς σκλαβιάς και εξαθλίωσης, αλλά και ενάντια στο ίδιο το υποκείμενο που βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο του κράτους και των πρακρατικών συμμοριών, τους πρόσφυγες. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες μέρες πριν, στις 25 Φεβρουαρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, οργανωμένοι οπαδοί του Μελισσανίδη επιτέθηκαν στον κατειλημμένο χώρο «Στρούγκα» και προπηλάκισαν συντρόφους. Για μέρες παραμένουν έξω από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο, εμποδίζοντας τη λειτουργία του, θέτοντας τον σε ομηρία.

Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης του συστήματος σε όλα τα επίπεδα, το κράτος πραγματοποιεί μια διαρκή και ολοένα εντεινόμενη επίθεση εναντίον των ταξικών και κοινωνικών του εχθρών προσδοκώντας να δοθεί παράταση στο ήδη χρεοκοπημένο σύστημα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που έχει εδώ και καιρό βρει τα αδιέξοδα του. Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει για το ρόλο της σημερινής κυβέρνησης, που αφού οδήγησε τα κοινωνικά και ταξικά κινήματα σε ύφεση και αναδίπλωση παράγοντας ψεύτικες ελπιδες, έρχεται πλέον να ξεκινήσει εκκαθαρίσεις σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων, μέσω διώξεων και κατασταλτικών χτυπημάτων. Είναι άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους και ως τέτοιους πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής καθώς ως ορατές εστίες αντίστασης στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου εακολουθούν να αποτελούν απειλή για το καθεστώς, κυρίως γιατί προωθούν τον αυτοοργανωμένο και “από τα κάτω” αγώνα, την αποδεσμευμένη από το εμπόρευμα και τη διαμεσολάβηση δημιουργία και έκφραση, τη συλλογική και οριζόντια διαχείριση της ζωής, επειδή με λίγα λόγια μπροστά στην εξαθλίωση και το θάνατο που υπόσχεται ο κόσμος του σήμερα, επιμένουν να κρατάνε ζωντανό το όραμα για την κοινωνία της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης του αύριο.

Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις αυτοοργανωμένες κινηματικές δομές ενάντια στις επιθέσεις του κράτους, των φασιστών και των κάθε είδους μαφιών και μπράβων των αφεντικών, έχοντας την αντίληψη πως όταν ένας χώρος αγώνα χτυπιέται τότε πλήττονται συνολικά οι  αντιστάσεις των από τα κάτω και πως η υπεράσπιση των χώρων μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ευρύτερων πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών αγώνων που αναπτύσσονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους καταληψίες της Βίλας Ζωγράφου, της Αλκιβιάδου 9 και της “Στρούγκας”, όπως και σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Πάτρα, Μάρτης 2017

https://ipposd.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *