Προβολή: “Μαγική Πόλις”

magiki-poli-web

Το αφιέρωμα στο μεταπολεμικό ευρωπαϊκό κινηματογράφο συνεχίζεται με την προβολή μιας εμβληματικής ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του νεορεαλισμού. Πρόκειται για τη “Μαγική Πόλη” του Νίκου Κούνδουρου (1954).

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/x1y99ab_%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CF%80_shortfilms[/dailymotion]

Μια λαϊκή συνοικία της Αθήνας (Δουργούτι) αποτελεί το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία ενός σκληρά εργαζόμενου νέου που βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράνομη δοσοληψία με ένα απατεώνα. Με τη βοήθεια των γειτόνων του θα βγει αλώβητος από αυτήν την περιπέτεια και θα κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του.
Η Αθήνα των λαϊκών συνοικιών του 1950, των λούνα παρκ, των νταήδων, των κοριτσιών που κάνουν όνειρα, της αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων. Επηρεασμένη άμεσα από το κίνημα του νεορεαλισμού, η «Μαγική Πόλις» έφερε μια νέα πνοή στον ελληνικό κινηματογράφο, παρά τις δραματουργικές αδυναμίες και την απλότητα του σεναρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *