Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία της Migato Α.Ε.

Στις 26 Γενάρη το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών με ανακοίνωσή του, κατήγγειλε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση μιας εργαζόμενης από την εταιρεία MIGATO A.E.

Συγκεκριμένα η εργαζόμενη η οποία εργαζόταν υπό το άθλιο εργασιακό καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών, αφού δήλωσε στην εταιρεία ότι είναι έγκυος, εξαναγκάστηκε με χυδαίο κι εξοργιστικό τρόπο σε παραίτηση. Αφού η εργοδοσία την έπεισε ότι για να υπογράψει νέα σύμβαση χρειαζόταν να υπογράψει πρώτα παραίτηση από την παλιά, στη συνέχεια και μετά από νύξεις της εργαζομένης για τη νέα σύμβαση, απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα, αφού αποχώρησε οικιοθελώς από την εταιρεία!

Η πρακτική αυτή έρχεται να προστεθεί στο τοπίο του εργασιακού μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλλουν τα αφεντικά, ώστε να ελαχιστοποιούν το κόστος τους παίζοντας με τις ζωές μας. Ο καπιταλισμός επιτίθεται στη μητρότητα βαφτίζοντας τη “ζημιογόνο παράγοντα” και τρομοκρατεί τις ζωές μας ανάγοντας την ανασφάλιστη κι επισφαλή εργασία σε “θετικό συντελεστή ανταγωνιστικότητας”.

Η συνέλευση της Στρούγκας καλεί όλους τους εργαζόμενους και ανέργους της Νέας Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας, καθώς επίσης και κάθε συλλογικότητα και σωματείο της περιοχής, να στηρίξουν την παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της MIGATO της περιοχής μας στη Λεωφόρο Ηρακλείου 322 στη Νέα Ιωνία, την Παρασκευή 13 Φλεβάρη στις 6 μμ. για την οποία ενημερωθήκαμε από την Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας “Υδραγωγείο”.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Κατάληψη Στρούγκα
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Αντίσταση- Αυτοοργάνωση- Αλληλεγγύη
Δεκελείας 116 || https://strouga.espivblogs.net/ || strouga@espiv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *