Ενημέρωση για την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι και για τις συλλήψεις

Εχθές το απόγευμα κατά τη διάρκεια της μαζικής αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, οι κρατικές δυνάμεις καταστολής, που είχαν στρατοπεδεύσει από νωρίς στην περιοχή, επιτέθηκαν άγρια στο κύριο όγκο των διαδηλωτών, διασπώντας το σώμα της πορείας στα δύο και οδηγώντας μεγάλο μέρος της στα στενά της γειτονίας, οπού και συνεχίστηκε η ωμή και τραμπούκικη επίθεση των μπάτσων εν μέσω δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης.

Αποτέλεσμα της κατασταλτικής δράσης της αστυνομίας ήταν να προκληθούν πολλοί τραυματισμοί διαδηλωτών, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Ο αριθμός των προσαχθέντων ανήλθε στα 73 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από συντρόφους μέχρι τις πρωινές ώρες. Από τους 73 ελεύθεροι αφέθηκαν ελάχιστοι (γύρω στα δέκα άτομα), ενώ οι  υπόλοιπες προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τρεις αγωνιστές εκ των συλληφθέντων είναι σύντροφοι από την κατάληψη της Στρούγκας.  Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στην εισαγγελία Πειραιά. Ακριβής εικόνα για τα κατηγορητήρια δεν υπάρχει ακόμη. Στην περιοχή πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης από αλληλέγγυους.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 18/9 ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *