Τι ψάχνουν οι νεοναζί στα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας;

Στις 15/2 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος καταθέτει ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας με θέμα «Περίεργο πολιτιστικό πρόγραμμα σε δημοτικό σχολείο» και αναφέρεται στο πρόγραμμα «ως πρόσφυγες μπροστά στη μετανάστευση» του δημοτικού σχολείου Σπαθάρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο βουλευτής των νεοναζί θέλει να μάθει ποια η σκοπιμότητα του προγράμματος, τίνος πρωτοβουλία ήταν, γιατί γίνεται εντός των ωρών διδασκαλίας και τι προτίθεται να κάνει ο υπουργός ως προς την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών παρά το γεγονός ότι ήταν εγκεκριμένο πρόγραμμα από το σύλλογο διδασκόντων και τη οικεία σχολική σύμβουλο.
Στην γειτονιά που χτίστηκε από μετανάστες, μόνο περίεργο δεν είναι να μάθουν τα παιδιά της Νέας Φιλαδέλφειας την ιστορία του τόπου στον οποίο ζουν σήμερα και να καταλάβουν τι σημαίνει πρόσφυγας, μετανάστης, ξένος. Ήδη, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν καταδικάσει με ανακοινώσεις τους την προσπάθεια επιβολής τρομοκρατίας και λογοκρισίας στα σχολεία. Εμείς από τη μεριά μας ως κάτοικοι της περιοχής δε θα αφήσουμε αυτή τη φασιστική πρόκληση αναπάντητη. Γι’ αυτό καλούμε σε ανοιχτή αντιφασιστική συζήτηση την Τετάρτη 27 Φλεβάρη, στις 8 μμ για να δώσουμε το πιο δυνατό χτύπημα στο φασισμό και σε κάθε επίδοξο εκπρόσωπό του.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη της υπόθεσης. Μια πρώτη ενημέρωση μπορείτε να πάρετε από την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Ο Αριστοτέλης”.

Υ.Γ. Η ερώτηση του εν λόγω νεοναζί έβαλε και εμάς σε περιέργεια για το ποιόν του και ποια θέματα κατά τον ίδιο θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στα παιδαγωγικά προγράμματα των δημοτικών σχολείων. Ο ίδιος ήταν μέλος του μουσικού συγκροτήματος «Πογκρόμ» και ακολουθούν οι στίχοι ενός τραγουδιού, στο οποίο φανερώνονται οι αξίες και τα ήθη του εν λόγω φασίστα:

Αουσβιτς

Γαμώ τον Βίζενταλ
γαμώ την Άννα Φρανκ
γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!
Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.
Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *