Η καταστολή συνεχίζεται…

DSC03755Είναι εδώ και πολύ καιρό ολοφάνερο… Η κυβέρνηση φροντίζει καθημερινά και με κάθε τρόπο να δείχνει ότι οποιαδήποτε αντίδραση θα καταστέλλεται. Δημοσιογραφικός και αστυνομικός οργασμός κατά των απεργών της Χαλυβουργίας το καλοκαίρι, χημικά στις πορείς Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, ξύλο και συλλήψεις σε αντιφασίστες το Σεπτέμβρη, ξύλο στους ναυτεργάτες στο πεντάγωνο, καταπάτηση του ασύλου στο Α.Π.Θ. και συλλήψεις απεργών και φοιτητών, εισβολή σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καταπάτηση του ασύλου στην ΑΣΣΟΕ, είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά κρατικής βίας το τελευταίο εξάμηνο, ενάντια σε όποιον προσπαθεί να αντιδράσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Το όργιο καταστολής συνεχίζεται, όμως. Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι του μετρό αποφάσισαν, παρά τις απειλές της κυβέρνησης, να συνεχίσουν την απεργία για 8η μέρα διεκδικώντας να μη μειωθεί ο μισθός τους. Αφού οι δικαστικές αρχές είχαν κηρύξει την απεργία παράνομη και καταχρηστική και οι απεργοί δεν υπάκουσαν, η απάντηση από την κυβέρνηση ήταν επίταξη.

Και πάλι, φαίνεται πως οι απεργοί δε λυγίζουν. Καλούν όσους μπορούν στα Σεπόλια, μαζί τους, να περιφρουρήσουν την απεργία.

Ενάντια στη συντονισμένη επίθεση που δέχεται όλη η κοινωνία και ειδικά όσοι επιλέγουν το δρόμο του αγώνα. Ενάντια στην καταστολή δημοσιογράφων, αστυνομίας, δικαστικών αρχών και κράτους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *