2ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας

Νόμος Διαμαντοπούλου, νόμος Αρβανιτόπουλου, τώρα και σχέδιο «Αθηνά»… Στην ίδια κατεύθυνση καταστρατήγησης κάθε εργασιακού δικαιώματος, στέρησης ελευθεριών και καταστολής, διαλύουν ό, τι έχει απομείνει και από την παιδεία …

Στη γειτονιά μας, το 2ο Λύκειο Φιλαδέλφειας είναι από τα πρώτα σχολεία στα οποία εφαρμόζουν εγκυκλίους και οδηγίες για συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων, στη μέση της χρονιάς. Όλα στο πλαίσιο αυτών που θα ακολουθήσουν, λόγω του επερχόμενου σχεδίου «Αθηνά».

Οι μαθητές του 2ου Γ.Ε.Λ. φαίνεται όμως ότι δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν αμαχητί τις επιταγές του υπουργείου. Από την αρχή, κινητοποιήθηκαν, οργανώθηκαν και αυτή τη στιγμή το 2ο Γ.Ε.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας τελεί υπό κατάληψη. Προσπαθούν να προστατέψουν τα δικαιώματά τους και να διεκδικήσουν, αν μη τι άλλο, τα κεκτημένα.

Αυτοί που επιδιώκουν μια παιδεία για λίγους, υποβαθμισμένη για το σύνολο της κοινωνίας θα μας βρουν μπροστά τους, στο πλευρό των μαθητών. Αναδημοσιεύουμε το κείμενο των μαθητών.

Επιτίθενται σε όλα τα μέτωπα… Καταργούν κεκτημένα δικαιώματα αιώνων.  Μειώνουν μισθούς και συντάξεις. Επιβάλλουν νέους, βαρύτερους φόρους. Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις. Αυξάνουν την ανεργία. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι. Εξαφανίζουν τη δημόσια υγεία. Καταστρέφουν την δημόσια και δωρεάν παιδεία. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου καθημερινά. Καταστέλλουν κάθε μας αντίδραση.

Εργάτες και εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές δεν σκύβουμε το κεφάλι.

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ-ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ-ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΕΘΑ

Ανησυχούμε:

  • Για το μέλλον των καθηγητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ζουν με το άγχος της εξασφάλισης των μέσων βιοπορισμού κατόπιν της ανεκδιήγητης εντολής που εστάλη από το Υπουργείο.
  • Για το μέλλον μας, το οποίο υποθηκεύεται χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, από την συνεχή και προμελετημένη επίθεση που δέχεται το εκπαιδευτικό σύστημα.

Αντιδράμε:

  • Με τον μοναδικό τρόπο που μας έχει απομείνει εξαιτίας της φίμωσης που βιώνει συνεχώς η μαθητική κοινότητα και το κοινωνικό σύνολο εν γένει, την κατάληψη.

Αντιτιθέμεθα:

  • Στην απαράδεκτη οδηγία του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων, που καθιστά από δύσκολη έως ακατόρθωτη την ορθή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Στην συνεχή υποβάθμιση της παιδείας, που έχει στόχο τη δημιουργία πολιτών- πειθήνιων οργάνων του συστήματος.
  • Στην κυβερνητική τρομοκρατία που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ζωής και στην διαστρέβλωση της –κατ’ ευφημισμόν- δημοκρατίας.

Απαιτούμε:

  • Την ανάκληση της εγκυκλίου περί συγχώνευσης τμημάτων και την λήψη εγγυήσεων ότι τα τμήματα θα παραμείνουν άθικτα.
  • Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ωρών όλων των καθηγητών και των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Μαθητές 2ου Γ.Ε.Λ. Ν. Φιλαδέλφειας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *