Aλληλεγγύη στη Βίλα Ζωγράφου και στις καταλήψεις στέγης προσφύγων

Mε δύο ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/3 εκκενώθηκαν οι καταλήψεις Βίλα Ζωγράφου και η κατάληψη στέγης προσφύγων στο Δρακοπούλειο κέντρο. Κατά την εισβολή των μπάτσων στη Βίλα Ζωγράφου συνελήφθησαν εφτά σύντροφοι και συντρόφισσες οι οποίοι ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση του χώρου.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι 130 πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο Δρακοπούλειο, μετά την εκκένωση από την εισβολή των ΜΑΤ, μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ την ώρα που συνεχίζει ακάθεκτα τη λεηλάτηση των ζωών μας στα χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων του κεφαλαίου, δείχνει για ακόμη μια φορά τα δόντια της απέναντι στον κόσμο του αγώνα και την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες.

Σε μια συγκυρία προετοιμασίας όλων των δυνάμεων του κινήματος για μια δυναμική απάντηση (την ερχόμενη Πέμπτη 16/03) στις επιθέσεις που δέχεται εδώ και δύο βδομάδες η κατάληψη της Στρούγκας στη Νέα Φιλαδέλφεια, έρχεται να προστεθεί ένα δεύτερο χτύπημα στο κίνημα των καταλήψεων, στο σώμα του κινήματος, στα σπίτια του αγώνα. Η σημερινή επίθεση του αστυνομικοδικαστικού μηχανισμού αποτελεί ωμή πρόκληση για όλο το κίνημα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ηρθε ο καιρός να περάσουμε στην αντεπίθεση. Οι κοινωνικές αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε παράνομοι, είναι δίκαιοι.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Βίλα Ζωγράφου Πλατεία Γαρδένιας, 13/03, 6μμ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Κατάληψη Στρούγκα

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *