Σύλλογος εκπ/κών “Αριστοτέλης”

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τους βανδαλισμούς στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, της Στρούγκας καθώς και δημοτικών κτηρίων, τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές που διαδραματίζονται στην πόλη της Φιλαδέλφειας τις τελευταίες ημέρες. Οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας και φόβου στην περιοχή, είναι επίθεση ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων που επιβουλεύονται το άλσος και την πόλη με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ και προσπαθούν να φιμώσουν όσους αντιστέκονται στους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Είναι φανερό ότι επιδιώκουν να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, να δημιουργήσουν μια πόλη που η έκφραση των πολιτικών απόψεων θα απαγορεύεται όταν αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με τα οικονομικά συμφέροντα.

Η Ν. Φιλαδέλφεια ζει υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς «απαγορεύσεων» και τρομοκρατίας εδώ και πολύ καιρό. Κάθε προσπάθεια συζήτησης και κινητοποίησης κατοίκων για το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης, για τα ζητήματα της προστασίας του άλσους και της πόλης, εμποδίστηκαν με επιθέσεις. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιβουλεύονται την πόλη και το άλσος χρησιμοποιώντας τον ιδιωτικό τους στρατό προσπαθούν εκ νέου να ακυρώσουν κάθε συζήτηση, κάθε δράση με την οποία εκτιμούν ότι θίγονται τα ιερά και τα όσια του μεγάλου αφεντικού τους.

Η κυβέρνηση και η περιφέρεια έχουν τεράστιες ευθύνες για τη συντήρηση αυτής της κατάστασης γιατί αντί να βγουν και να καταγγείλουν ανοιχτά τα περιστατικά αυτά, παρέχουν κάλυψη στα διάφορα συμφέροντα! Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, της ΕΕ και της τρόικα με το νέο ρυθμιστικό, ξεπουλά και τους τελευταίους δημόσιους χώρους στο κεφάλαιο, διαλύει τον οικιστικό ιστό της πόλης, καταστρέφει το άλσος, αποβλέπει στη μετατροπή της από περιοχή κατοικίας σε επιχειρηματική ζώνη  και διαμορφώνει τους όρους για τη δημιουργία εργασιακών σκλαβοπάζαρων.

Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή όμως δεν πρόκειται να περάσουν. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ώστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες , το δικαίωμα στο να μπορείς να  λες αυτό που πιστεύεις  χωρίς φόβο και να κυκλοφορείς χωρίς περιορισμούς, να διευρύνονται και να εδραιώνονται κάθε φορά  περισσότερο.

http://www.sylaristotelis.com/products/aristotelis-kataggelia-gia-toys-vandalismoys-toys-xylodarmoys-kai-tis-apeiles-sti-filadelfeia-chalkidona/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *