Η Στρούγκα θα μείνει κατάληψη και η Νέα Φιλαδέλφεια γειτονιά

«… Να φτιαχτεί ένα όμορφο και μεγάλο κτίριο, που θα αυξήσει τους δημοτικούς χώρους, αλλά και τη δυνατότητα του δήμου να στεγάσει μία σειρά δραστηριοτήτων.»

Άρης Βασιλόπουλος, Νοέμβριος 2014.

Η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου ήδη από τους πρώτους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της έχει ξεκινήσει την επίθεσή της απέναντι στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Στρούγκα και σπεύδει να εισάγει κωδικό στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2015 με σκοπό την κατεδάφιση του κτιρίου και την αναζήτηση χρηματοδότησης για την ανέγερση νέου κτιρίου. Τότε διατυμπάνιζαν μετά παρρησίας πως ο δήμαρχος και οι συν αυτώ δεν είχαν καμία πρόθεση να κατεδαφίσουν το κτίριο και επικαλούνταν το γεγονός ότι ο κωδικός έχει μόνο ένα ευρώ.

Από τη μεριά μας, τότε, αφού αρνηθήκαμε για μια ακόμη φορά να παίξουμε το ρόλο των πρόθυμων συνομιλητών του δημάρχου, σημειώναμε πως «Η νέα δημοτική αρχή, που μετρά μόλις τρεις μήνες ζωής, δείχνει ότι θέλει να τελειώνει στα γρήγορα με τη Στρούγκα, γκρεμίζοντάς τη, για να μπορέσει μετά απερίσπαστη, να συνεχίσει το “έργο” της. Μία τέτοια κίνηση λοιπόν, μόνο ως επιθετική μπορεί να γίνει αντιληπτή και μόνο ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Δε θα τους αφήσουμε να γκρεμίσουν τη Στρούγκα. Θα σταθούμε απέναντί τους, σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατεδάφισης του χώρου».

Σήμερα με τις πράξεις τους δείχνουν να αγνοούν την απόφασή μας για αντίσταση σε ενδεχόμενη επίθεση από τη μεριά του δήμου. Στις αρχές του χρόνου έδωσαν εντολές σε μηχανικούς από την τεχνική υπηρεσία για τη διενέργεια μελετών και μετρήσεων στον χώρο ενώ ενορχηστρώθηκε παράλληλα -και η απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις- γκεμπελίστικη προπαγάνδα περί «βιαιοπραγιών και τσαμπουκάδων από τους τραμπούκους της Στρούγκας», ενώ πριν λίγες μέρες ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Καλαμπόκης ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο πως το έργο της κατεδάφισης συνεχίζεται και έχουν ήδη τακτοποιηθεί οικονομικά και οι αντίστοιχες μελέτες.

Τους ξαναλέμε λοιπόν ότι όπως και στο πρόσφατο παρελθόν δείξαμε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα όταν χρειάστηκε να υπερασπιστούμε την πόλη και το άλσος μας, το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *