Επίθεση χρυσαυγιτών στην Κατάληψη Κουβέλου στο Μαρούσι

Χθες το απόγευμα, οργανωμένη δύναμη Χρυσαυγιτών με αστυνομική κάλυψη προσπάθησε να εισβάλλει στην Κατάληψη Κουβέλου, στο Μαρούσι. Οι σύντροφοι τους απώθησαν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο εγχείρημα της Κατάληψης Κουβέλου και αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες βράδυ:

Σήμερα 1 Αυγούστου, 100 Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στην κατάληψή μας, Έπαυλη Κουβέλου με την ανοχή της ελληνικής αστυνομίας.

Το γεγονός αυτό δεν ήταν τυχαίο, αφού έγινε κατά την διάρκεια προγραμματισμένης μοτοπορείας τους, που ξεκίνησε από τα κλειστά πλέον γραφεία τους στο Ν. Ηράκλειο για να καταλήξει στα νέα γραφεία τους στο Μαρούσι. Κατά την διάρκεια της επίθεσης 30 σύντροφοι βρισκόμασταν στον χώρο της κατάληψης. Αν και αριθμητικά λιγότεροι από αυτούς αποκρούσαμε με επιτυχία την παρατεταμένη-οργανωμένη επίθεση (στυλιάρια – επίδειξη μαχαιριών, πτυσσόμενα γκλομπ, αυτοσχέδιες ασπίδες κλ). Οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ-Δέλτα), αφού άφησαν τους Χρυσαυγίτες να δράσουν ανενόχλητοι όλη αυτή την ώρα (15 λεπτά), εμφανίστηκαν μετά την αποχώρηση των νεοναζί και περικύκλωσαν την κατάληψη. Από την μανιώδη επίθεση των χρυσαυγιτών προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ στον περίγυρο της κατάληψης, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά ορισμένοι σύντροφοι, που βρίσκονταν μέσα στο χώρο. Οι γείτονες στάθηκαν αλληλέγγυοι παρέχοντάς μας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παραμένοντας έξω από την κατάληψη έως ότου τους έδιωξαν οι μπάτσοι.

Σε καιρούς κρίσης όπου μας τα παίρνουν όλα και λεηλατούν ακόμα περισσότερα, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι το μακρύ χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *