Παρέμβαση στο Δ.Σ του ΝΑΤ για την παραχώρηση της κατάληψης Σκαραμαγκά στο Δήμο Αθηναίων

Την Παρασκευή 18/1 το πρωί στις 11.00 είχε συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με πρώτο θέμα (όλως τυχαίως) την παραχώρηση από το ΝΑΤ στο Δήμο Αθηναίων, του κτιρίου της κατάληψης στην Πατησίων και Σκαραμαγκά, καθώς και άλλων δύο κτιρίων , Αχαρνών&Λιοσίων και Ομήρου&Ακαδημίας . Από τις 10 το πρωί υπήρχε στην είσοδο του κτιρίου ένας επικεφαλής γαλονάς και δύο ειδικοί φρουροί, ενώ απέναντι στην Αγία Τριάδα υπήρχε βανάκι με διμοιρία Υ.Μ.Ε.Τ.

Στις 10.50 δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες προσέγγισαν το κτίριο του ΝΑΤ με στόχο την είσοδο και την παρουσία τους στο Δ.Σ.Οι σεκιουριτάδες και μπάτσοι που ήταν μέσα στο κτίριο, είχαν κλείσει την πόρτα και δεν επέτρεπαν αρχικά την είσοδο σε κανένα,είτε σύντροφο είτε ασφαλισμένο.Υστερα απο λίγη ώρα υπο την πίεση του κόσμου και κάποιων από τους αντιπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ του ΝΑΤ, 6 σύντροφοι της κατάληψης μπήκαν μέσα και έκαναν παρέμβαση στο διοικητικό συμβούλιο.

Οι σύντροφοι τοποθετήθηκαν για την ιστορία, τις πολιτικές και δημιουργικές δραστηριότητες, τη στοχοποίηση και την εκκένωση της κατάληψης, την κεντρική κρατική-πολιτική επιλογή επίθεσης στις καταλήψεις και την ευθυγράμμιση Καμίνη, Φωτίου και Δένδια. Έκαναν κουρελόχαρτο τη ρητορική και τα ψεύδη περί αξιοποίησης του κτιρίου για το καλό των ασφαλισμένων, υποδεικνύοντας στα μούτρα των αντιπροσώπων των εφοπλιστών, ότι τα ταμεία των ναυτικών έχουν καταρρεύσει από τις φοροαπαλλαγές στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, τη μαύρη εργασία των εργατών και την ισοπέδωση που επιβάλλεται από το κράτος και το κεφάλαιο σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Επίσης δηλώθηκε ρητά ότι πολλά πράγματα και υποδομές της κατάληψης είναι εγκλωβισμένα στο κτίριο, το οποίο χθες σφραγίστηκε εκ νέου και για οποιαδήποτε απώλεια ή καταστροφή τους θα είναι υπόλογοι,όπως ήδη είναι για τις 7 συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την εκκένωση της κατάληψης.Ο Φωτίου είπε μάλιστα ότι δε θα έρθει στο δικαστήριο και σε ερώτηση αν φοβάται και δεν έρχεται δεν απάντησε.Περισσότερο αναλυτικά στο video μέσα από το ΔΣ που θα ανέβει αργότερα.

Ο γλοιώδης, καριερίστας-καρεκλοκένταυρος πρόεδρος του ΝΑΤ Φωτίου ήταν ο μόνος που έδωσε το σόου του, λαμβάνοντας τις απαραίτητες απαντήσεις και φωνές,τόσο από τους συντρόφους, όσο κι από έναν από τους αντιπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ. Δεν του έγινε η χάρη όμως ,αφού η συζήτηση για το θέμα της παραχώρησης της κατάληψης στο Δήμο Αθηναίων αναβλήθηκε.  Σε όλη τη διάρκεια της παρέμβασης  στο ΔΣ, οι σύντροφοι και συντρόφισσες πού ήταν έξω μοίραζαν κείμενα , πέταγαν τρικάκια και φώναζαν συνθήματα, ενώ  η μπλε διμοιρία ήταν αρκετά κοντά τους.Λίγο μετά παρουσιάστηκε και μία χακί διμοιρία η οποία παρατάχθηκε απέναντι απο το κτίριο του ΝΑΤ, ενω εντός του κτιρίου μπήκε απο την πίσω πόρτα μικρή δύναμη Υ.Μ.Ε.Τ. και έξω απο την αίθουσα του Δ.Σ. του ΝΑΤ υπήρχαν 15 ασφαλήτες .

Υ.Γ Ευχαριστούμε τους δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες, που παρά την κακοκαιρία και την απεργία στον ηλεκτρικό, ήταν εκεί.Η παρουσία τους ήταν καταλυτική.

ΣΑΜΑΡΑ, ΦΩΤΙΟΥ, ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΗ ,Η VILLA ΚΙ Η ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

ΜΠΑΤΣΟΙ,ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

http://pat61.squat.gr/?p=7710

nat02

nat01

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *