Ενημέρωση για την κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά

Από νωρίς σήμερα (Πέμπτη 17/1/2013) το πρωί έχει μεταβεί στην κατάληψη Πατησίων 61& Σκαραμαγκά, που εκκενώθηκε προσφάτως, βανάκι αγνώστου φορέα που μεταφέρει λαμαρίνες. Αυτή τη στιγμή έχει αποσφραγιστεί το κτίριο και πραγματοποιούνται εργασίες εντός του, πιθανότατα για να σφραγιστεί εκ νέου. Οι υπεύθυνοι για τις εργασίες αρνούνται να δώσουν εξηγήσεις στους συντρόφους και τις συντρόφισσες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο σε σχέση με τον φορέα που έδωσε την εντολή για να πραγματοποιηθούν αυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι εντός του κτιρίου στεγάζονται ακόμα κινηματικές υποδομές (βιβλιοθήκη, εργαστήριο υπολογιστών, πίστα αναρρίχησης, αυτοοργανωμένο  ξυλουργείο χώρος συλλογής ρούχων για φυλακισμένους/ες, γυμναστήριο κ.α) και δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται εκεί μέσα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 61&ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

 

Παρέμβαση στο δημαρχείο (στην οδό Λιοσίων).

Εχθές,Τετάρτη 16/1/13, στις 9:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του δημαρχείου στη οδό Λιοσίων συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Σκαραμαγκά, η οποία εκκενώθηκε από τις δυνάμεις καταστολής μια βδομάδα πρίν. Για δυο περίπου ώρες 80 σύντροφοι-ισσες μοίρασαν κείμενα στο προσωπικό του δημαρχείου και στους περαστικούς, φώναξαν συνθήματα και κρέμασαν πανό μπροστά από την κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί έγινε γνωστό ότι στη μία το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη συνάντηση της αντιδημάρχου με εκπροσώπους του ΝΑΤ και αρχιτέκτονες με θέμα την αξιοποίηση του κτιρίου της κατάληψης Σκαραμαγκά. Μερικοί σύντροφοι-ισσες βρέθηκαν εκεί για να παρέμβουν σε αυτή τη συνάντηση, η οποία όπως ανακοινώθηκε από εκπροσώπους της αντιδημάρχου ακυρώθηκε. Σύντομο χρονικό διάστημα μετά την άφιξη των αλληλέγγυων εμφανίστηκαν αρκετές δυνάμεις ΔΕΛΤΑ, που επιτηρούσαν στενά το κτίριο, καθώς και ένας αξιωματικός του τμήματος Ομονοίας συνοδευόμενος από ασφαλίτες, οι οποίοι εισήλθαν στο κτίριο του δημαρχείου.

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε λίγη ώρα αργότερα χωρίς προβλήματα, αλλά όχι προτού δηλωθεί απερίφραστα προς “όλους τους ενδιαφερόμενους” ότι, παρ’ όλες τις μεθοδεύσεις της εξουσίας εναντίον του κόσμου της αντίστασης και παρά τις προσπάθειες δημοτικής αρχής και ΝΑΤ να αφανίσουν ένα κομμάτι του κόσμου αυτού,

Η ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *