Για την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας και τα τελευταία γεγονότα στην πόλη μας

«Δηλαδή, τώρα τι περιμένετε; Οτι από αίσθημα φιλίας κινούμενες οι τίγρεις, κοπιάστε θα  σας πουν τα δόντια να μας βγάλετε;! Τέτοια μου περιμένετε;! Τέτοια μου προσδοκάτε;»

Μπέρτολτ Μπρεχτ, Οσοι τρέφονται με ελπίδες

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας από συνεργείο της Δικέφαλος ΑΕ (συμφερόντων Μελισανίδη), έπειτα από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία εξουσιοδοτούσε την ιδιωτική εταιρία να προχωρήσει στην κατεδάφιση, αγνοώντας με τον πιο κυνικό τρόπο το γεγονός ότι η πόλη θα έμενε εν μέσω θέρους χωρίς εγκαταστάσεις καθαριότητας.

Είχαν προηγηθεί τον προηγούμενο μήνα οι προπηλακισμοί των εργαζόμενων καθαριότητας και η απαγόρευση εισόδου τους στο χώρο, από τον γνώριμο στην πόλη τα τελευταία τέσσσερα χρόνια «ιδιωτικό στρατό» του προέδρου. Κι ακόμη, φθορές σε απορριμματοφόρα, εξώδικα και μηνύσεις της «Δικέφαλος» εις βάρος εγαζομένων, που οδήγησαν στη σύλληψη τους, κατάληψη του αμαξοστάσιου από οπαδούς της Original 21.

Τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο πως ο πραγματικός στόχος δεν είναι η τήρηση της νομιμότητας (η αυθαιρεσία των εγκαταστάσεων καθαριότητας δεν αμφισβητήθηκε από κανένα), ούτε η διασφάλιση των εργασιών στο εργοτάξιο του γηπέδου (το γκαράζ των απορριμματοφόρων, παρότι συνόρευε με το εργοτάξιο, επουδενί επηρέαζε τις εργασίες σε αυτό), αλλά η εμπέδωση του μηνύματος –διά πυρός και σιδήρου- ότι νόμος είναι τα συμφέροντα του μεγαλοκαπιταλιστή στη Νέα Φιλαδέλφεια, που δεν είναι άλλα από την αρπαγή του άλσους και τη βίαιη μετατροπή της πόλης από τόπο κατοικίας σε αυλή του γηπέδου-εκτρώματος.

Επιβεβαιώθηκε επίσης, με τον πιο τραγικό τρόπο, η εκτίμησή μας πως η έκδοση πριν από ένα χρόνο της άδειας κατασκευής του γηπέδου όχι μόνο δε θα έδινε τέλος στο νόμο της μαφίας, που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, αλλά θα τον εδραίωνε ακόμα περισσότερο.

Σημασία λοιπόν είχε να φανεί ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό στην πόλη. Αν στη θέση των χούλιγκαν βρίσκονταν απεργοί εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν τον χώρο εργασίας τους ή κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για την υποβάθμιση των ζωών τους από την ύπαρξη κάποιας χωματερής, τότε θα έβρισκαν μπροστά τους τις δυνάμεις καταστολής, αφού πρώτα τα αστικά ΜΜΕ θα είχαν προθερμάνει το κλίμα περί «άμεσου κινδύνου για την δημόσια υγεία και ασφάλεια».

Οταν όμως ο «ιδιωτικός στρατός» του μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη καταλαμβάνει το χώρο και επιτίθεται σε κατοίκους, τότε όχι μόνο τίποτα από τα παραπάνω δε συμβαίνει, αλλά, απεναντίας, διαβάζουμε στον αστικό Τύπο διθυράμβους «για την ιδιωτική εταιρία και τον πρόεδρό της που μεριμνούν για το καλό της πόλης και των κατοίκων της»!

Καλούμε τους κατοίκους της γειτονιάς να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, καθώς η απροκάλυπτη στήριξη του μεγαλοκαπιταλιστή από την κυβέρνηση, την περιφέρεια Αττικής, την αστική Δικαιοσύνη και τον εσμό των αστικών ΜΜΕ θα τον αποθρασύνει όλο και περισσότερο. Εμείς, με όλες μας τις δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τη σημαία του αγώνα, παρά τις απειλές και επιθέσεις που έχουμε δεχτεί, και ανυποχώρητα θα παλεύουμε ενάντια στην υποδούλωση της πόλης στις ορέξεις του Μελισσανίδη και του «ιδιωτικού στρατού» του.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Στρούγκα
Ιούλης 2018

Δεκελείας 116, Νέα Φιλαδέλφεια
https://strouga.espivblogs.net