ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ libertatia | ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Την Κυριακή 31/01 γύρω στις 13:30 ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο», όπου και απωθήθηκε από την περιφρούρηση της κατάληψης, και στη συνέχεια στην κατάληψη Libertatia, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου. Μετά από 2 περίπου ώρες, ο φασιστικός εσμός επέστρεψε και επιτέθηκε για δεύτερη φορά στη Libertatia. Παρά τις έντονες αντιδράσεις γειτόνων και κατοίκων των περιοχών, το τάγμα εφόδου, αδιαφορώντας για ενδεχόμενα θύματα και με ανθρωποκτόνο δόλο, εκτόξευσε μολότοφ και φωτοβολίδες στο κτήριο και πέριξ αυτού, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τον εμπρησμό του κατειλημμένου, διατηρητέου κτηρίου, όπου στεγάζεται η Libertatia.

Ως ορμητήριο και κάλυψη της γκρούπας παρακρατικών, λειτούργησε το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, που είχε κληθεί από πλήθος φασιστικών ομάδων και συλλόγων. Μάλιστα, τα φασιστοειδή φαίνεται ότι πραγματοποίησαν τις πρώτες επιθέσεις κατευθυνόμενοι προς τον χώρο διεξαγωγής του, ενώ αποχωρώντας ολοκλήρωσαν το έργο τους. Παράλληλα, για άλλη μια φορά, γίναμε μάρτυρες της αγαστής συνεργασίας μεταξύ φασιστών και αστυνομίας, η οποία όχι μόνο παρακολουθούσε τα ασπόνδυλα, αλλά κατέστη και αρωγός τους, καλύπτοντάς τους στη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια να προσεγγίσουν το «Σχολείο».

Προφανώς, δεν ουρανοβατούμε και δεν εκπλησσόμεθα εκ του γεγονότος ότι ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός και τα παρακρατικά τάγματα εφόδου αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Ως εκ τούτου, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με το τελευταίο επεισόδιο σε μία σειρά επιθέσεων που δέχονται εστίες αγώνα, το οποίο και διαδραματίστηκε στις 21/01. Η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων από επιθέσεις σε χώρους αγώνα από τον καπιταλισμό και το μακρύ του χέρι (Terra Incognita, κατάληψη Ανάληψης, κατάληψη έπαυλης Κουβέλου και πολλά άλλα), πολλώ δε μάλλον τον τελευταίο καιρό. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι οι επιθέσεις θα σταματήσουν, αντιθέτως όσο υπάρχει αγωνιζόμενος λαός και μάχεται καθημερινά για αυτά που του ανήκουν όταν το κεφάλαιο του τα κλέβει.

Ως κατάληψη Στρούγκα, έχοντας βιώσει την επίθεση κράτους και παρακράτους -ελέω μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη και των επενδυτικών του σχεδίων στην περιοχή της Νεας Φιλαδέλφειας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους συντρόφους στην κατάληψη Libertatia και στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΊΣΩ!

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!