Το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν

Μόνο ο λαός αν σηκωθεί, οι τίγρεις δίχως δόντια…

Κάτω τα χέρια από τη Νέα Φιλαδέλφεια και το δάσος της

Στη γειτονιά μας, που εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται υπό την απειλή των επιχειρηματικών συμφερόντων Μελισσανίδη, κάθε απόπειρα για δημόσια συζήτηση σχετικά με την πόλη και το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, είτε αυτή προέρχεται από κατοίκους και συλλογικότητες της περιοχής είτε από πολιτικές δυνάμεις αλλά και από θεσμικούς φορείς, αντιμετωπίζεται με την πιο άγρια βαρβαρότητα από τον ιδιωτικό οπαδικό στρατό, ο οποίος συνεπικουρούμενος από αστυνομικές δυνάμεις αιματοκυλά κατά καιρούς την πόλη μας.

Μέχρι σήμερα, όλες οι δημόσιες εκδήλωσεις διαλύονται, είτε με απειλές και τραμπουκισμούς, είτε με δολοφονικές επιθέσεις, όπως η συγκέντρωση του Συντονιστικού Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ και Γύρω Περιοχών ενάντια στο Ρυθμιστικό Σχέδιο στις 20/6/2014, που συνοδεύτηκε από το βανδαλισμό και την απόπειρα εμπρησμού της Στρούγκας. Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες πληρώνουν με αίμα το κόστος της πρωτοβουλίας τους, κατά τη διάρκεια ή και μετά το πέρας αυτών, όπως έγινε πρόσφατα, στις 27/4/2017, στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία επίσης δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση των τραμπούκων με την ανοχή και τη συνεργασία της αστυνομίας. Ενα μήνα πριν, στις 16/3/2017, η συνεργασία κράτους και ταγμάτων εφόδου του ιδιωτικού στρατού, έλαμψε και πάλι. Η αστυνομία, με φραγμό των ΜΑΤ, απαγόρευσε την είσοδο στην πόλη στους κατοίκους και τις συλλογικότητες της γειτονιάς, που μαζί με τον τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης συμμετείχαν σε διαδήλωση προς στην κατάληψη Στρούγκα, και παρέδωσε την πόλη στην αγέλη των τραμπούκων, ενώ μέχρι και σήμερα η λειτουργία των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων της περιοχής, της Λαϊκής Συνέλευσης και της Στρούγκας έχει τεθεί υπό απαγόρευση από τους πραίτορες του νόμου της μαφίας.

Παρά το κλίμα της μαφιόζικης τρομοκρατίας που βιώνουμε, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω και να ξεχάσουμε το πολιτικό επίδικο του αγώνα μας, που εξακολουθεί να παραμένει η αντίσταση στην επιχειρούμενη εισβολή των επιχειρηματικών συμφερόντων στην πόλη μας, η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί βίαια – μαζί με το δάσος της – από αμιγής τόπος κατοικίας σε αυλή των επενδυτικών σχεδίων της Δικέφαλος 1924 ΑΕ, ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες καταστροφικές επεμβάσεις και σε άλλες γειτονιές. Οταν αυτός ο αγώνας ολοκληρωθεί με τη νικηφόρα κατάληξή του, αυτή η εξέλιξη θα έχει ευρύτερη σημασία, καθώς θα προσφέρει ένα λαμπρό παράδειγμα για την αποτελεσματικότητα των αντιστάσεων από τα κάτω και θα νοηματοδοτήσει τη σημασία που έχει η διατήρηση των κινηματικών δομών στα χέρια του κινήματος. Η αποτελεσματική έκβαση του αγώνα, με την ακύρωση του επενδυτικού σχεδίου της Δικέφαλος 1924 ΑΕ, θα ενισχύσει εκείνες τις δυνάμεις που τόσα χρόνια στην πόλη υπερασπίζονται τους ελεύθερους χώρους, με την αυτοοργάνωση και την αντιπληροφόρηση, την αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική δράση, τη διεθνιστική αλληλεγγύη, με τον αγώνα για το δίκιο και τη ζωή του τόπου μας, με έναν πολιτισμό στον αντίποδα των σκουπιδιών της κυρίαρχης πολιτιστικής παρακμής.

Για τη συλλογικότητά μας, η συγκέντρωση που καλεί ο Δήμος τη Δευτέρα 15 Μάη, στις 7μμ, στην κεντρική πλατεία της πόλης αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία παρέμβασης και αντιπληροφόρησης στη γειτονιά, για την ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του αγώνα, αλλά και ένα σημαντικό βήμα για τον αναγκαίο συντονισμό και την ενωτική δράση όλων των δυνάμεων και των κατοίκων της πόλης, που πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με όπλα την αυτοοργάνωση και την αδιαμεσολάβητη αντιθεσμική δράση να φέρουν έμπρακτα αποτελέσματα και να δώσουν προοπτική για καλύτερες μέρες

Αυτός ο αγώνας ήταν, άλλωστε, που από το ξεκίνημά του κιόλας ανάγκασε (πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναγκάστηκε – λόγω των γεγονότων του καλοκαιριού του 2014 – να υπαναχωρήσει και να καταψηφίσει και τις υπέρ Μελισσανίδη ρυθμίσεις στη Βουλή) τη δημοτική αρχή Βασιλόπουλου να σταματήσει να σκέφτεται την οποιαδήποτε συζήτηση για την παραχώρηση των 6 στρεμμάτων στη Δικέφαλος 1924 ΑΕ, την ιδιωτική εταιρία του Μελισσανίδη (όπως ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική συνέντευξη, δύο μέρες μετά τη νίκη του συνδυασμού του στις δημοτικές εκλογές). Η δημοτική αρχή, βέβαια, ουδέποτε κράτησε μια συνεπή στάση έναντι των καταστροφικών σχεδίων της Δικέφαλος 1924 ΑΕ. Την κατέστησε συνομιλητή του Δήμου, μολονότι αυτή η εταιρία δεν είναι «κύριος του έργου» όπως εμφανίζεται, γεγονός για το οποίο είχε ενημερώσει τότε τους κατοίκους το Συντονιστικό Κατοίκων Ν.Φ.-Ν.Χ και Γύρω Περιοχών. Οταν όμως δεν υπέκυψε στις ιταμές απαιτήσεις της εταιρίας, για έγκριση μιας παράνομης υψομετρικής μελέτης, ο ιδιωτικός στρατός στράφηκε ενάντια και στη δημοτική αρχή. Γιατί για τους καπιταλιστές η υπεράσπιση της στοιχειώδους νομιμότητας από μια κρατική αρχή αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως. Γι’ αυτούς νόμος είναι τα συμφέροντά τους και απαιτούν την άμεση και άνευ όρων ικανοποίησή τους.

Και τώρα, όμως, την ώρα που ο αγώνας των κατοίκων έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της περιοχής μας, η δημοτική αρχή, με απαντητικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε νέα αίτηση της Δικέφαλος 1924 ΑΕ, η οποία – παρά τη ψήφιση της ντροπολογίας εξακολουθεί να απευθύνεται στο Δήμο – απεκδύεται των αρμοδιοτήτων γνωμοδοτικού χαρακτήρα, που εξακολουθεί να έχει ο Δήμος, επιλέγοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου: παραπέμπει το ζήτημα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης στο υπουργείο, ερήμην των κατοίκων και του Δήμου! Απ’ αυτή την άποψη, η παρουσία/παρέμβασή μας στη συγκέντρωση της Δευτέρας 15 Μάη, έχει επιπρόσθετα και τον χαρακτήρα κριτικής για τη μέχρι τώρα στάση της δημοτικής αρχής και προειδοποίησης: να σταματήσει να κάνει το ένα ολίσθημα μετά το άλλο, θέτοντας σε κίνδυνο την πόλη και το άλσος της.

Τη Δευτέρα 15 Μάη, στις 7μμ, βγαίνουμε στο δρόμο και ενώνουμε τις φωνές μας με τους κατοίκους της γειτονιάς μας:

Το άλσος μας θα παραμείνει δάσος μέσα στην πόλη, με όλα τα δέντρα στη θέση τους.

Η Νέα Φιλαδέλφεια θα παραμείνει γειτονιά και δε θα γίνει η αυλή των επιχειρηματικών συμφερόντων Μελισσανίδη

Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Αντίσταση-Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Στρούγκα