Διαμάντια και λάσπες στον τοπικό Τύπο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Από τις 25 Φλεβάρη, που εκδηλώνεται και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η νέα επίθεση από τους τραμπούκους του Μελισσανίδη ενάντια στην αντιστεκόμενη στα επιχειρηματικά συμφέροντα γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας, η ένοχη σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας του αστικού Τύπου, που είτε αποσιωπά είτε διαστρεβλώνει τα γεγονότα, είναι  από μια άποψη εύλογη, καθόσον αυτοί που έχουν τα μέσα «ενημέρωσης» στα χέρια τους έχουν περισσότερα να κερδίσουν από τη διαφημιστική πίτα του ΟΠΑΠ παρά από την αποκάλυψη της αλήθειας για τον αγώνα των κατοίκων μιας γειτονιάς που διεκδικούν το δίκιο τους.

Σε τοπικό επίπεδο, η πίτα είναι μικρότερη, αλλά υπάρχει πάντοτε η ελπίδα ότι αυτή μπορεί να μεγαλώσει. Και αυτή η ελπίδα προκαλεί μια βουλιμία… παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης. Μπας και μας προσέξει το «μεγάλο αφεντικό», βρε αδερφέ. Η στάση της πλειοψηφίας του τοπικού Τύπου δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη από τη συλλογικότητά μας, όταν το γνωστό σύνθημα «Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι» βρίσκει πλέον γνήσιους εκφραστές του σε πρόσωπα συμπολιτών μας. Επιβάλλεται, λοιπόν, να τοποθετηθούμε κι εμείς.

Εδώ και τρία χρόνια, από καιρού εις καιρόν, αίμα κυλά στην πόλη μας. Και το χέρι που χύνει το αίμα είναι πάντοτε ίδιο. Η αρχή ήταν οι τραμπουκισμοί και οι απειλές κατά της ζωής κατοίκων, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 29 Μάη του 2014. Ακολούθησε το δολοφονικό πογκρόμ της 20ής Ιούνη του 2014 εναντίον της συγκέντρωσης του Συντονιστικού Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και Γύρω Περιοχών και η απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου της Στρούγκας. Ακολούθησαν: διάλυση δημοτικών συμβουλίων και δημόσιων εκδηλώσεων για την υπεράσπιση της πόλης και του άλσους, ξυλοδαρμοί πολιτών και επιθέσεις σε σπίτια πολιτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ, επίθεση και τραυματισμός μαχόμενου δημοσιογράφου της πόλης στις 06/01/2015, ξυλοδαρμός και κυνήγημα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου από δεκαμελή ομάδα τραμπούκων-χούλιγκαν, υπό το βλέμμα του διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ζημιές σε ανεγειρόμενη οικοδομή συγγενικού προσώπου του δημάρχου. Και στις 27 Απρίλη, στη συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το αίμα κύλησε ξανά στην πόλη μας.

Κι όμως, ακόμα και αυτό το γεγονός είτε αποκρύφτηκε είτε παρουσιάστηκε διαστρεβλωμένο στην πλειοψηφία του τοπικού Τύπου! Κάποιοι… διαμαντένιοι χαρακτήρες του τοπικού Τύπου μετατρέπουν το ψέμα σε «είδηση» ή «άποψη», επιδιώκοντας  – με προσήλωση ζηλωτή – τη συχνή αναπαραγωγή του από τη γνωστή ναυαρχίδα των «υπαλληλικών» ισοστελίδων. Γι’ αυτούς τους… αδάμαντες της δημοσιογραφίας, η αλήθεια είναι μόνο ένας ψευδεπίγραφος τίτλος.

Tα αποκαλυπτήρια κάποιων παπαγάλων, που τσιρίζουν μόνο για λογαριασμό του αφεντικού τους, προσδοκώντας να βάλει το  χέρι στην τσέπη και να τους δώσει σποράκια, δεν έχουν τελειωμό. Κρατώντας δήθεν επαμφοτερίζουσα στάση και εμφανιζόμενοι ως θιασώτες των ίσων αποστάσεων, έχουν στην πραγματικότητα διαλέξει από καιρό πλευρά, και συμπεριφέρονται ως γνήσιοι συνεχιστές της σχολής του Γκέμπελς. Γι’ αυτό και σιωπούν μπροστά σε σκηνικά βίας και φίμωσης του λαού της Φιλαδελφειας-Χαλκηδόνας, παρέχοντας επί της ουσίας κάλυψη στον μαφιόζικο ιδιωτικό στρατό, ο οποίος εκδηλώνει το δολοφονικό του έργο με την ανοχή και την προστασία του αστυνομικού μηχανισμού, δημοτικών παρατάξεων, κονδυλοφόρων των τοπικών Μέσων «ενημέρωσης» και όλου του συρφετού που υπηρετεί το νόμο της μαφίας.

Εκτός από κάποιους που έσπευσαν να δώσουν τις… φιλικές συμβουλές τους για χτυπήματα μακριά από τα μάτια του κόσμου και όχι φόρα παρτίδα, κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν να ζητήσουν από τον Δήμο να κινητοποιήσει την αστυνομία με σκοπό τη σύλληψή μας. Επειδή διαπράξαμε το… μεγάλο έγκλημα να πάρουμε ένα ρημαγμένο χώρο και από ερείπιο να τον κάνουμε ξανά λειτουργικό και ανοιχτό στη γειτονιά και στις κοινωνικές ανάγκες της νεολαίας για δημιουργικότητα, συμμετοχή, αλληλεγγύη, μοίρασμα και κοινωνικοποίηση. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, προβαίνουν και σε συγκεκριμένες στοχοποιήσεις κατοίκων της πόλης, είτε με ενυπόγραφες αναρτήσεις είτε με δημοσιευμένα σχόλια, νομίζοντας πως θα μας φοβίσουν.

Με την ελπίδα θα μείνουν. Φαρμακωμένοι με το ίδιο τους το δηλητήριο. Δούλοι ενός κόσμου που πεθαίνει. Μαριονέτες εξουσιαστών, σαλτιμπάγκοι στην αυλή των ισχυρών του χρήματος, σφουγγοκωλάριοι του κάθε κουροπαλάτη.

Πάρτε το χαμπάρι!

Το Αλσος μας δε θα γίνει «Μόντε Κάρλο», θα παραμείνει δάσος με όλα τα δέντρα στη θέση τους.

Η Νέα Φιλαδέλφεια δε θα γίνει Παλέρμο, θα συνεχίσει να είναι γειτονιά και θα ανήκει στους κατοίκους και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις εμπροσθοφυλακές τους.

Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Στρούγκα