Ακούστε το καλά ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και Μελισσανίδη H Νέα Φιλαδέλφεια Παλέρμο δε θα γίνει

Η Φωτογραφία είναι από την επιστροφή της πορείας στον σταθμό ΗΣΑΠ Ανω Πατησίων
Από τον φραγμό των μπάτσων στο τέλος της οδού Χαλκίδος

Χθες, Πέμπτη 16 Μάρτη του 2017, ο κόσμος του αγώνα και της αντίστασης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Στρούγκα και αφού συγκεντρώθηκε στον σταθμό ΗΣΑΠ Ανω Πατησίων, συγκροτημένα, με παλμό και μαχητικότητα, κινήθηκε προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, για να φτάσει στον προορισμό της διαδήλωσης, που ήταν η «Στρούγκα». Στο τέλος της οδού Χαλκίδος, κλούβα των ΜΑΤ έθεσε φραγμό, απαγορεύοντας στην πορεία, όχι μόνο να φτάσει στον προορισμό της, αλλά ούτε καν να εισέλθει στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Η πορεία είχε ως σκοπό να σπάσει ο τρόμος και ο φόβος που επιβάλλουν οι εμπροσθοφυλακές του Μελισσανίδη στην περιοχή, καθώς και να ανακτηθεί η δομή του κινήματος, στην οποία οι τραμπούκοι -με την ανοχή και την προστασία του αστυνομικού μηχανισμού, δημοτικών παρατάξεων, κονδυλοφόρων των τοπικών μέσων “ενημέρωσης” και όλου του συρφετού των υπηρετών του νόμου της μαφίας- απαγορεύουν την πρόσβαση. Αν πίσω από δημοτικές παρατάξεις και κάθε είδους «δημοσιογράφους» μπορεί κανείς να δει το «μεγάλο αφεντικό» και τη μαφία του, πίσω από τον αστυνομικό μηχανισμό υπάρχει η κυβέρνηση. Αυτή διοικεί το κράτος, αυτή δίνει τις εντολές.

Με τη χθεσινή απαγόρευση της πορείας στη Νέα Φιλαδέλφεια από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και την παράλληλη συνεργασία της αστυνομίας με τους τραμπούκους του Μελισσανίδη, οι οποίοι όχι μόνο πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση αλλά επιχείρησαν να επιτεθούν και στο σώμα της πορείας κατεβαίνοντας ανενόχλητοι την οδό Δεκελείας, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά πως οι προστάτες των επιχειρηματικών συμφερόντων Μελισσανίδη γνωρίζουν πολύ καλά πως το επενδυτικό σχέδιο της “Δικέφαλος 1924” δεν έχει καμιά κοινωνική νομιμοποίηση από το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Γι΄αυτό δε διστάζουν να κουρελιάσουν τη δική τους αστική νομιμότητα, απαγορεύοντας τα κατοχυρωμένα από το δικό τους αστικό σύνταγμα δικαιώματα του εκφράζεσθαι και του συνέρχεσθαι.
Κι όμως, εδώ και τρία χρόνια όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στη γειτονιά μας, προκειμένου να ευοδωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα Μελισσανίδη, αλλά δυναμώνουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας.

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο και έχει μεγάλη σημασία μετά και τα χθεσινά γεγονότα, όχι μόνο για τον δικό μας αγώνα αλλά γενικότερα για το ανταγωνιστικό κίνημα, είναι πως τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της μαφίας τα τελευταία τρία χρόνια στην περιοχή μας δεν καταφέρονται μόνο στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της περιοχής και στους αγωνιζόμενους κατοίκους της που διαφωνούν με το καταστροφικό σχέδιο της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», αλλά σε όλους όσοι αντιστέκονται στην προσπάθεια να μετατραπούν οι γειτονιές μας σε μοντέρνες φυλακές και σε αυλές των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Εχουμε ξαναπεί πως “το πείραμα της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είναι διαφορετικό από αυτό που επιχειρείται στο Βόλο, στον Πειραιά, στα Εξάρχεια και σε όποια άλλη γειτονιά επιχειρεί να απλώσει τα χέρια της η μαφία. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η επαμφοτερίζουσα στάση, οι πολιτικές των ίσων αποστάσεων, οι μεσοβέζικες διαμεσολαβήσεις λειτουργούν υπέρ του αντιπάλου”. Σήμερα θα προσθέσουμε πως την ευθύνη για το γεγονός ότι ο αγώνας ενάντια στις εμπροσθοφυλακές του κεφαλαίου είναι τόσομακροχρόνιος την έχουν όσοι κατά καιρούς τους πρόσφεραν και συνεχίζουν να τους προσφέρουν ειρήνη. Και ο νοών νοείτω…

Από την άνοιξη του 2014, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Στρούγκα, αναλαμβάνοντας αρχικά πρωτοβουλίες με τη δράση του (εφημερίδα «Χαμπέρι», εκδήλωση-συζήτηση για το άλσος, Πρωτοβουλία Κατοίκων για ανοιζτή συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο) και στη συνέχεια συμμετέχοντας στο Συντονιστικό Κατοίκων Ν.Φ. – Ν.Χ. και Γύρω Περιοχών, δίνει τον σημαντικότερο αγώνα που έχει δώσει στα οχτώ χρόνια λειτουργίας του. Ο αγώνας ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στον κατακερματισμό του Αλσους από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη, που έχει στο πλευρό του κυβερνήσεις, κόμματα, ένα ολόκληρο σύστημα είναι άνισος, όμως η Ιστορία δείχνει πως ο δυνατός δεν νικάει, όταν αυτοί που έχουν το δίκιο επιμένουν να αγωνίζονται.

Μέχρι πριν από τρία χρόνια, ελάχιστοι γνώριζαν τον αγώνα μας. Σήμερα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της περιοχής μας. Ανακοινώσεις αλληλεγγύης έρχονται από όλη την Ελλάδα. Κι εμείς είμαστε εδώ, όρθιες και όρθιοι, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα, παρά τις απειλές κατά της ζωής μας, τη μούγκα του αστικού Τύπου, τις στοχοποιήσεις προσώπων, τις τραμπούκικες επιθέσεις, τη διάλυση και απαγόρευση συγκεντρώσεων, τις αντισυγκεντρώσεις των μαφιόζων, τα δολοφονικά πογκρόμ και τα ανοιγμένα κεφάλια.

Καλούμε το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας να συνεχίσει να στέκεται πλάι σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση της πόλης και του άλσους και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να μην ανεχτεί την επιβολή του νόμου της μαφίας στην περιοχή, να αντιληφθεί τη δύναμή του. Να συνεχίσει τις αγωνιστικές παραδόσεις των περιοχών μας.

Από τη μεριά μας βροντοφωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά: Δε λυγίζουμε, δεν σταματάμε τον αγώνα. Μαζί με όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις της πόλης και τις συλλογικότητες του κινήματος θα δώσουμε κι αυτή τη φορά τον αγώνα της υπεράσπισης της πόλης και του άλσους, στα χνάρια του μεγάλου αγώνα του 2014, χτίζοντας ένα ευρύ ενωτικό μέτωπο πάλης ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη. Και θα νικήσουμε!

Επόμενη συζήτηση της ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στην κατάληψη Στρούγκα, Κυριακή 19/03, 19.00, Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Κατάληψη Στρούγκα
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια