ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3, 18.30

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

Από το 2002, κάτοικοι και αγωνιστές/στριες των περιοχών μας, δίνουν μάχες ενάντια στην περίφραξη και την εμπορευματοποίηση του λόφου του Φιλοπάππου. Κράτος και αφεντικά, εφευρίσκοντας διάφορα νομικά πατήματα – όπως την ανακήρυξη του λόφου ως “οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου”- επιχείρησαν να τοποθετήσουν κάγκελα και φυλάκια ώστε να αποτρέψουν την ελεύθερη πρόσβαση των περίοικων και περιπατητών στο λόφο. Αυτό ήταν ένα μόνο βήμα για να προχωρήσουν προς την εμπορευματοποίηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου, όπου έχοντας τον πλήρη έλεγχό του να μπορέσουν να τον εκμεταλλευτούν, ώστε να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη. Ένα βήμα που ανακόπηκε από τη μαχητική και δυναμική στάση όλων όσων πίστεψαν και πιστεύουν πως οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους και όχι στις επιχειρήσεις και στο κράτος.

Το γνωρίζαμε τότε, και ήρθε και η πραγματικότητα να το επιβεβαιώσει, πως τα σχέδια των από τα πάνω, για τον έλεγχο και την εμπορική εκμετάλλευση της περιοχής, μπορεί να ανακόπηκαν, αλλά μόνο προσωρινά. Ούτως ή άλλως η υπεράσπιση των γειτονιών μας και η διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων ζωής αποτελεί ένα συνεχές διακύβευμα, όσο οι λίγοι εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν τους πολλούς, όσο δεν ανατρέπεται το υπάρχον πολιτικό- οικονομικό σύστημα.

Υπόθεση “Διόνυσος”

Ο Ε.Ο.Τ. έχτισε το εστιατόριο “Διόνυσος”, υφαρπάζοντας 5 στρέμματα του λόφου, από τα 13 που είχαν χαρακτηριστεί ως “άλσος και πλατεία” και τυπικά ήταν στη δικαιοδοσία του δήμου Αθηναίων. Εκμεταλλευόμενος τα γραφειοκρατικά κενά ( ο δήμος, από το 1958, δεν προχωρά στο να ολοκληρώσει τη μεταγραφή των 13 στρεμμάτων στην περιουσία του) στήνει την επιχείρηση του Διονύσου, την οποία αργότερα νοικιάζει στην ιδιωτική εταιρία Ζόναρς, η οποία με τη σειρά της καταπατά ακόμα 600 τετραγωνικά. Σήμερα, αυτό που επιχειρείται είναι να περάσουν αυτά τα 13 στρέμματα στο υπερταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) ώστε να μπορέσουν να ξεπουληθούν.

Η ιδιωτικοποίηση των ελεύθερων χώρων και η εμπορική εκμετάλλευσή τους, η μετατροπή γειτονιών, χωριών και πόλεων σε κάτεργα-φυλακές για τους κατοίκους τους – που τον πλήρη έλεγχο θα το κατέχουν διάφορα λογής αφεντικά που θα ξεδιπλώνουν τους σχεδιασμούς τους παράλληλα με τους σχεδιασμούς του κράτους για την πλήρη υποταγή των από τα κάτω- αποτελούν μία μόνο από τις εκφράσεις της ολομέτωπης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι κυρίαρχοι στην κοινωνία.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση να ορθώσουμε τις αντιστάσεις μας και να μην αφήσουμε κανένα πεδίο και σε κανέναν να ξεδιπλώσει τους βάρβαρους και αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ζωή, γη και ελευθερία και οικοδομούμε έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ, 18.30, στο 3ο Δημοτικό διαμέρισμα, Τριών Ιεραρχών 74, Άνω Πετράλωνα

 

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ’ Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net