[Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου] ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Σήμερα στη Χώρα η Συνέλευση έκανε αφισοκόλληση, μοίρασε κείμενα και κρέμασε πανώ αλληλεγγύης στις καταλήψεις. Ακολουθεί η προκήρυξη και η αφίσα της παρέμβασης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπολείπεται σε τίποτα από τη δεξιά, ούτε στα οικονομικά ζητήματα ούτε στην καταστολή. Τη Δευτέρα 13/3/2017 οι κατασταλτικές δυνάμεις εισέβαλαν σε δυο κατειλημμένους χώρους στην Αθήνα και ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Αγρίνιο σκορπίζοντας την ερήμωση και την καταστροφή.

Η κατάληψη «Βίλα Ζωγράφου», ένας χώρος που ζωντάνεψε το 2012 φιλοξένησε δεκάδες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις αντίστασης δέχτηκε την εισβολή των αστυνομικών μονάδων ενώ 7 άτομα που στήριξαν την κατάληψη προσήχθησαν και κατηγορούνται.

Η στεγαστική κατάληψη προσφύγων «Σχολείο» στην οδό Αλκιβιάδου που έδινε καταφύγιο σε κατατρεγμένους από τον πόλεμο και την φτώχεια εκκενώθηκε και οι 127 πρόσφυγες που έμεναν εκεί μεταφέρθηκαν στην Πέτρου Ράλλη (διεύθυνση Αλλοδαπών) ενώ στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στην Ομόνοια, στο δρόμο! Απροσχημάτιστα πλέον, το «ανθρώπινο» πρόσωπο που παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό καταθρυμματίζεται παταγωδώς. Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης –αυτοκτονίες, πείνα, παγωνιά, τραγικές υγειονομικές συνθήκες- και η πρακτική της απομόνωσης και περιθωριοποίησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποκόψει τους πρόσφυγες από τους αλληλέγγυους δείχνουν το πραγματικό απάνθρωπο πρόσωπο του κράτους.

Στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου η αστυνομία διέλυσε με μένος ηχητικό εξοπλισμό, υπολογιστές και προτζέκτορες, ακόμα και υποδομές για συλλογικά μαγειρέματα, ενώ αφαίρεσε και 600 ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί σαν οικονομική ενίσχυση σε άτομο για να βάλει προσθετικό μέλος.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις του κράτους δεν είναι οι πρώτες που γίνονται ενάντια σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και αλληλεγγύης. Εκτός από τις 3 καταλήψεις της Θεσσαλονίκης που εκκενώθηκαν το καλοκαίρι του 2016, μόλις πριν ένα περίπου μήνα στη Σύρο αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι εισέβαλαν και κατέστρεψαν την κατάληψη «Ανοιχτό 3ο» που στέγαζε πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες αγωνιστών του νησιού.

Όμως, οι εστίες αντίστασης, εκτός από το κράτος έχουν να αντιμετωπίσουν και τις κάθε είδους εμπροσθοφυλακές του κεφαλαίου. Στην Αθήνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια στην κατάληψη «Στρούγκα» από τα τέλη Φλεβάρη έχει εισβάλει ο οπαδικός στρατός του λαθρέμπορου Μελισσανίδη προκειμένου να τρομοκρατήσει και να φιμώσει αυτούς που αντιστέκονται στα σχέδια μετατροπής ολόκληρης της περιοχής σε τσιφλίκι του καπιταλιστή και στην καταστροφή του παρακείμενου άλσους.

Για όποιον έτρεφε αυταπάτες ότι η καθεστωτική αριστερά θα επιδείκνυε πιο ανεκτική στάση απέναντι σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο σύστημα, η κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι το κράτος δεν χαρίζεται σε ό,τι δεν ελέγχει. Οι φτηνές δικαιολογίες που επικαλείται σε κάθε περίπτωση το κράτος δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματική του στόχευση, κι αυτή δεν είναι άλλη από την ωμή καταστολή των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αντίστασης και αγώνα.

Όμως, όσο κι αν το κράτος χτυπάει λυσσαλέα τις δομές του αγώνα, ένα κύμα αλληλεγγύης διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να υπερασπίσει τα απελευθερωμένα εδάφη, τους χώρους από όπου ξεπηδούν και όπου στεγάζονται οι ιδέες και οι δράσεις ενάντια στον κόσμο της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της υποταγής. Ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά αφεντικά και στη γενικευμένη υποταγή και εξαθλίωση που επιδιώκουν να επιβάλουν είτε με το φόβο είτε με την απροκάλυπτη καταστολή θα ορθώσουμε την αξιοπρέπεια του αγώνα και την αλληλεγγύη.  

Μέχρι να νικήσουμε.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου

15 Μάρτη 2017

http://anoixtisynelefsinaxou.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html