[Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών] Κείμενο αλληλεγγύης στην κατάληψη Στρούγκα

Η κατάληψη της Στρούγκας έχει αναδείξει το θέμα της ιδιωτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου χώρου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Συγκεκριμένα, πολλές φορές έχει γίνει λόγος για την ανέγερση γηπέδου στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας από εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων. Στις 25/2, μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εταιρίας, επιτέθηκαν στο χώρο της κατάληψης γράφοντας στους τοίχους συνθήματα υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου. Δύο μέρες αργότερα και ενώ δεκάδες σύντροφοι παραβρέθηκαν στο χώρο του κατειλημμένου κοινωνικού χώρου για να αποκαταστήσουν της ζημιές στην πρόσοψη, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη επίθεση από τους οπαδούς, οι οποίοι μάλιστα τραμπούκισαν και χτύπησαν δύο συντρόφους που επέλεξαν να προστατεύσουν το χώρο.

Το εν λόγω γεγονός αποτελεί μια ακόμη επίθεση του κεφαλαίου στους κατειλημμένους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους ανεξαρτήτως κινήτρου είτε πολιτικού, είτε οπαδικού. Είναι μια ακόμη επίθεση στους αγώνες των από τα κάτω που στοχεύει στην αποδυνάμωση του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος. Ο κατειλημμένος κοινωνικός χώρος της Στρούγκας αποτελεί ένα ενεργό κομμάτι του κινήματος στην περιοχή με λόγο και δράσεις που αντιστέκονται δυναμικά στα σχέδια του κεφαλαίου.

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας θεωρούμε δεδομένη και επιτακτική την πολιτική στήριξη και τη μαζικότητα του κινήματος ως απάντηση στις τραμπούκικες επιθέσεις.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *