[Ταξική Αντεπίθεση] AΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Τον Ιούνη του 2014  ένα μαζικό μαχόμενο κινηματικό μέτωπο έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους της Ν.Φιλαδέλφειας, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην κατάληψη  Στρούγκα, βροντοφωνάζοντας την αντίθεσή του στα σχέδια του κεφαλαίου και στις επιθέσεις κράτους και παρακράτους. Σχεδόν τρία χρόνια μετά, η Στρούγκα δέχεται ξανά τραμπούκικη επίθεση, από μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι αρχικά κατέλαβαν το χώρο βάφοντάς τον, μετέπειτα επιτέθηκαν στις κινηματικές δυνάμεις που πήγαν στην κατάληψη για να κάνουν εργασίες για την αποκατάσταση του χώρο, τραυματίζοντας συντρόφους, και εν συνεχεία ξανακατέλαβαν τον χώρο.
Οι επιθέσεις στη Στρούγκα δεν στοχεύουν μόνο  τη δομή γιατί αντιτείθεται στα μεγαλοεπιχειρηματικά σχέδια του Μελισσανίδη. Εναντιώνονται ευρύτερα  στην προσπάθεια των κινηματικών δυνάμεων να περιφρουρούν τις γειτονιές από την πολύμορφη καταστολή. Και σ’αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να πάρουμε θέση για μια ακόμη φορά, όπως και το 2014, υπερασπιζόμενοι τις δομές και τους συντρόφους μας.
Γιατί στην πραγματικότητα, από την αποτελεσματική υπεράσπιση της γειτονιάς και των κοινωνικών της δομών, κρίνεται η δυνατότητα του κινήματος να δημιουργεί ανταγωνιστικές μορφές  κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, κρίνεται η δυνατότητα σύμπηξης πλατιών κοινωνικών συμμαχιών, κρίνεται εν τέλει η ικανότητα του να δρα επαναστατικά. Σε αυτό το πλαίσιο, οι υπάρχουσες- όσο και οι μελλοντικές- δομές κοινωνικής αυτοοργάνωσης και ταξικής αλληλεγγύης στην περιοχή οφείλουν να είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα δίχτυ ασφαλείας για εργαζόμενους, ανέργους, νέους, πρόσφυγες. Ένα λαϊκό συσσίτιο, ένα κοινωνικό ιατρείο, ένα κοινωνικό κέντρο, οι αντιφασιστικές δομές αυτοάμυνας, όλα αυτά δεν προστατεύουν μόνο από την ανέχεια, την αποξένωση, την καταστολή, αλλά αποδεικνύουν έμπρακτα, τόσο σε αυτούς που τα λειτουργούν, όσο και σε αυτούς που τα χρησιμοποιούν, μια άλλη προοπτική. Την προοπτική ενός άλλου κόσμου. Την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης, της αναρχίας και του κομμουνισμού.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ
ΠΙΣΩ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ: ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ, 17:00, ΠΛ.ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ: ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, 18:00, ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
Υ.Γ.: Σήμερα 13/3/2017 οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κεφαλαίου και του κράτους του, εισέβαλλαν στην καταλήψη Βίλα Ζωγράφου και στη κατάληψη στέγης μεταναστών και προσφύγων στην Αχαρνών καθώς επίσης στο στέκι στο Αγρίνιο.  Στις κατασταλτικές επιχειρίσεις  εκκένωσης  των καταλήψεων, συνελήφθησαν σύντροφοι κάτοικοι των καταλήψεων, μετανάστες καθώς και αλληλέγγυοι. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ. (Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση)
             Ταξική αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *