[ΟΡ.Μ.Α] Κάτω τα χέρια από τις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους μας!

Το Φεβρουάριο του 2017 είχαμε την επανεμφάνιση των τσιρακιών του Μελισσανίδη. Προφανώς τους έλυσε το λουράκι μετά από 2,5 χρόνια και ξαναείδαμε σε επανάληψη τις τραμπούκικες μεθόδους που είχαν πρωτοεμφανιστεί το καλοκαίρι του 2014. Οι προσωπικοί στρατοί γύρω από λεφτάδες – ιδιοκτήτες αθλητικών εταιριών είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Όμως η ασύδοτη επέκταση τους στην κοινωνική ζωή της Νέας Φιλαδέλφειας τραμπουκίζοντας κάθε κοινωνικό ή πολιτικό χώρο που υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της πόλης, δημιουργεί δεδομένα που δεν πρέπει να μείνουν στο περιθώριο.

Πρέπει να είναι ομόθυμη και αποφασιστική η καταδίκη και περιθωριοποίηση αυτών των νταβατζίδικων πολιτικών. Οι εχθροί του ταξικού κινήματος μπορούν κάλλιστα να κρύβονται κάτω από κοινωνικά προσωπεία «φιλάθλου», «γονιού», «εργαζόμενου» ή «νεολαίου». Η κοινωνική ταυτότητα μιας κίνησης δεν είναι από μόνη της διαβατήριο πολιτικής ορθότητας. Οι υποστηρικτές των πολιτικών των καπιταλιστών υπάρχουν μέσα σε νεολαιίστικους και εργατικούς χώρους. Φασίστες, τσιράκια των αφεντικών, χαρτζιλικωμένοι οπαδοί, εργάτες – απεργοσπάστες, φοιτητές σαν τον Καλαμπόκα που δολοφόνησε τον Τεμπονέρα στις καταλήψεις του `90 πρέπει να καταδικάζονται και να αντιμετωπίζονται σαν εχθρούς του κινήματος ακόμα κι αν κρύβονται πίσω από «εργατικά σωματεία», «φοιτητικούς συλλόγους» ή «οπαδικά κινήματα».

Δε τσιμπάμε σε ψευτοδιλήματα! Θα σταθούμε μαζί με όσους προσπαθούν να αντισταθούν στον ξέφρενο κανιβαλιστικό ξεπούλημα  που προωθούν μνημονιακές ή απλά νεοφιλελεύθερες πολιτικές!

Η ανασύνταξη του ταξικού κινήματος θα έρθει μόνο όταν υπάρξει μια συσπείρωση απέναντι στους βασικούς εχθρούς μας: τους αστούς, το κράτος τους και τους φασίστες που θέλουν να εξαπολύσουν την πιο βάρβαρη εκδοχή του.

  • Κάτω τα χέρια από καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους
  • Καμία εκχώρηση δημόσιου χώρου σε «επιχειρηματικά» σχέδια
  • Προστατεύουμε τις γειτονιές μας από τα τάγματα εφόδου υπερασπιστών καπιταλιστών

https://ormantifa.wordpress.com/2017/03/04/κάτω-τα-χέρια-από-τις-γειτονιές-και-του/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *