[Avantgarde] ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤOΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τρία χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2014 οι συμμορίες του Μελισσανίδη επιδίδονται εκ νέου σε τραμπούκικες επιθέσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια εναντίον όσων θεωρούν ότι μπλοκάρουν την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή. Για την υπόθεση αυτή έχουμε μιλήσει εκτενώς το καλοκαίρι του 2014. Προφανώς δεν πρόκειται για την ανέγερση του «ναού» της ΑΕΚ, αλλά για ένα γήπεδο πολυχώρου το οποίο δεν θα ανήκει στην ΑΕΚ αλλα σε ιδιωτική εταιρεία του Μελισσανίδη ονόματι «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Στον ιδιωτικό χώρο αυτό δεν θα έχει καμία δικαιοδοσία η ερασιτεχνική ΑΕΚ στην οποία και είχε παραχωρηθεί το 1930 ο χώρος του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ το οποίο και κατεδαφίστηκε το 2003 υποτίθεται για να χτιστεί ένα σύγχρονο στάδιο εν όψη και του οργασμού των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004.

Ο Μελισσανίδης διεκδικεί το χώρο παραβιάζοντας κάθε πολεοδομικό κανόνα, το ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου, μερικά στρέμματα από το Άλσος και πάνω από όλα πλιατσικολογώντας πάνω στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Για όλα αυτά, πολίτες της περιοχής έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κατά των παραβιάσεων και των καταπατήσεων, ακόμα και η ίδια η ερασιτεχνική ΑΕΚ κατά της ιδιωτικοποίησης του ιστορικού της γηπέδου.

Και ενώ όλα αυτά είναι σε εξέλιξη, ο Μελισσανίδης και τα τσιράκια του επιχειρούν ανοιχτά πλέον από τα τέλη Φλεβάρη να επιβάλουν τη θέλησή τους τραμπουκίζοντας από δημοτικούς συμβούλους μέχρι κοινωνικούς χώρους που υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της πόλης όπως γίνεται συστηματικά εδώ και μερικές μέρες στην κατάληψη της Στρούγκας.

Τα γεγονότα σύμφωνα και με τις περιγραφές από μέλη της Στρούγκας έχουν ως εξής:

Το Σάββατο 25 Φλεβάρη, βανδάλισαν την πρόσοψη του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Στρούγκα» και στη συνέχεια την πρόσοψη του δημαρχείου (τα κτίρια της «Στρούγκας» και του δημαρχείου βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο στη λεωφόρο Δεκελείας). Τα οπαδικά Μέσα έστησαν τρελό πανηγύρι, μοιράζοντας συγχαρητήρια στο τραμπουκαριό και προαναγγέλλοντας ότι θα μείνει εκεί για μέρες, «καταλαμβάνοντας» τον εξωτερικό χώρο της «Στρούγκας» (οι εντολές ήταν αυτή τη φορά να μη διαρρήξουν τα ρολά και να μην μπουν μέσα).

Από τον βανδαλισμό της Στρούγκας

Τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη, δεκάδες αγωνιστές από τη «Στρούγκα» και άλλες συλλογικότητες μαζεύτηκαν και αποκατέστησαν τις ζημιές στην πρόσοψη. Όταν αποχώρησαν, ο οπαδικός στρατός επέδραμε και πάλι (περί του 50 τραμπούκους), επιτέθηκε σε ελάχιστους από τους αγωνιστές που είχαν ξεμείνει κουβεντιάζοντας στο δρόμο, ξυλοκόπησε δύο και εγκλώβισε ως ομήρους δύο κοπέλες. Όταν το γεγονός της ομηρίας καταγγέλθηκε, αστραπιαία το βασικό οπαδικό διαδικτυακό Μέσο έδωσε τη «γραμμή» ότι γινόταν… πολιτισμένη συζήτηση. Αστραπιαία, η ομηρία έληξε! Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, αφού προχώρησε σε ασχήμιες επί ώρες, ο οπαδικός στρατός αποχώρησε οργανωμένα, όπως είχε έρθει, για να επανέλθει για κάποιες ώρες την Τρίτη 28/2 και να βανδαλίσει για δεύτερη φορά και το δημαρχείο, που είχε καθαριστεί την ίδια μέρα.

Από τη 2η επιδρομή

Την Τετάρτη 1 Μάρτη, τα οπαδικά Μέσα -χωρίς να παραλείψουν τις βρισιές στη «Στρούγκα» και «στον Βασιλόπουλο»- ανακοίνωσαν συγκέντρωση την Πέμπτη 2/3 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα εκδικαζόταν η αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία, που αποφάσισε να χαρίσει το οικόπεδο που το κράτος έχει παραχωρήσει στην ΑΕΚ, σε κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη, και κατά της νομιμότητας της σύμβασης παραχώρησης καθεαυτής.  Και για να δείξουν τι εννοούσαν όταν έγραφαν «Με… κόσμο η αυριανή δίκη για το παραχωρητήριο του γηπέδου», έστειλαν μια εμπροσθοφυλακή να ξυλοκοπήσει, κυνηγώντας τον για εκατοντάδες μέτρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Πάνου, με την αστυνομία να βλέπει τι γίνεται και να παρακολουθεί «εκ του μακρόθεν». Η επίθεση αυτή έλαβε χώρα το απόγευμα της ίδιας μέρας (1/3) , από δεκαμελή ομάδα τραμπούκων-χούλιγκαν της ΑΕΚ την ώρα που ο Γ.Πάνου αποχωρούσε από το αναβληθεν δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση της αναβολής πάρθηκε από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: «Δεδομένης της αδυναμίας προστασίας των αιρετών των οποίων η σωματική ακεραιότητα απειλείται, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας». Η δημοτική αρχή έκανε λόγο επίσης για «κλίμα βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο, από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ».

Από την ώρα που η είδηση για τον ξυλοδαρμό του Γ. Πάνου αλλά και τους υπόλοιπους τραμπουκισμούς έκανε το γύρο του Διαδικτύου και μεταδόθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα παπαγαλάκια του Μελισσανίδη άρχιζαν να κακαρίζουν  ότι όλα αυτά είναι προβοκάτσια του Πάνου και του Βασιλόπουλου κτλ αλλά καλού κακού σάλπισαν σιωπηρή υποχώρηση και την Πέμπτη το πρωί ο στρατός των τραμπούκων δεν εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Παρόλα αυτά οι προκλήσεις και οι βανδαλισμοί από μερικές δεκάδες χουλιγκάνια συνεχίστηκαν μέχρι το Σαββατοκύριακο στο χώρο πέριξ της Στρούγκας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μαφίες του Μελισσανίδη και του κάθε επίδοξου Μελισσανίδη πρέπει να καταδικαστούν  και να απομονωθούν. Πολύ περισσότερο πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν θα απλώσουν ποτέ ξανά τα ξερά τους σε κοινωνικούς χώρους, το μαζικό κίνημα και αγωνιστές. Αυτό το σημείο είναι αδιαπραγμάτευτο και κάθε αλητάκι της κακιάς ώρας θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει μια και καλή. Σε τραμπουκισμούς και λοιπές σχετικές καγκουριές θα επιδίδονται τα χουλιγκάνια και τα τσιράκια του κάθε επιχειρηματία «προέδρου» μόνο αναμεταξύ τους. Το κίνημα και ο κόσμος του πρέπει σε κάθε περίπτωση να περιφρουρηθούν και σε αυτό δεν μπορεί κανείς να δηλώσει απών.

Τα συριζέϊκα μαγαζιά μαζί και τα ορφανά του μπορεί να κλαίγονται που ο Τόσκας αφήνει ανενόχλητες τις συμμορίες των μαφιόζων να λεηλατούν τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το κίνημα δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον κάθε Τόσκα.  Θα υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως και να χει, ειδικά από τις βρωμομαφίες, τους πρεζέμπορους και τα φασιστοειδή. Πρόκειται για ζήτημα στοιχειώδους αυτοάμυνας. Προφανώς η υπόθεση αυτή δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα. Αφορά κάθε συλλογικότητα και οργάνωση του ταξικού ανταγωνιστικού κινήματος.

  • Κάτω τα χέρια από καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους
  • Καμία καταπάτηση και ιδιοποίηση του δημόσιου χώρου
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη κοινωνική και πολιτική δράση ενάντια στις καπιταλιστικές μαφίες.
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Μαφιόζοι των καπιταλιστών κάτω τα ξερά σας από τoυς αγωνιστές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *