Για την υπόθεση της Πάτρας

Την Κυριακή 26 Απρίλη, σύντροφοι και συντρόφισσες που πραγματοποιούσαν συνέλευση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “επί τα πρόσω” στην πόλη της Πάτρας, δέχτηκαν τραμπούκικη επίθεση από άτομα τα οποία ήταν οπλισμένα με πέτρες και ξύλα. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες απέκρουσαν επιτυχώς την επίθεση κι έτρεψαν σε φυγή τους τραμπούκους οι οποίοι δεν κατάφεραν πάρα μόνο μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου που στεγάζεται η συνέλευσή τους. Η άμεση συγκέντρωση αλληλέγγυου κόσμου και η πορεία που πραγματοποιήθηκε, έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τραμπούκους που στοχοποιούν στέκια και κινηματικές συλλογικότητες.

Η συνέλευση της κατάληψης της Στρούγκας, παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες τα γεγονότα στην πόλη της Πάτρας και δεν μπορεί παρά να πάρει θέση δίπλα στο πλευρό των αναρχικών συντρόφων, συντροφισσών αλλά και του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου “επί τα πρόσω” που στοχοποιήθηκαν και δέχτηκαν επίθεση σε μια συγκυρία που τα κοινωνικά και ταξικά κινήματα βάλλονται ούτως ή άλλως από τους κυρίαρχους. Κάθε λογική που οδηγεί στην επίθεση σε ένα αναρχικό στέκι, δεν μπορεί να είναι ανεκτή από τον κόσμο του αγώνα. Η στοχοποίηση των συντρόφων και συντροφισσών ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους να περιφρουρήσουν τις συλλογικές κινηματικές διαδικασίες από ανθρώπους που τις καταστρατηγούν κι άρα αποτέλεσμα της πολιτικής τους στάσης και συνέπειας στον αγώνα για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους για τη δημιουργία της αταξικής κοινωνίας.

Στη Στρούγκα, μια κατάληψη που δεν έχει περάσει ακόμα ένας χρόνος από την επίθεση που δεχτήκαμε από τραμπούκους και που απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα συντρόφων και συντροφισσών μας, ακριβώς λόγω της πολιτικής μας στάσης δίπλα στην κοινωνία και απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου που εποφθαλμιούν να αλώσουν τη Νέα Φιλαδέλφεια, γνωρίζουμε πολύ καλά για το πολιτικό κενό που ψάχνουν να εκμεταλλευτούν άτομα που διακατέχονται από ατομικιστικά κίνητρα και από έλλειψη ταξικής-πολιτικής συνείδησης. Έτσι, με το λόγο μας αρχικά αλλά και με κάθε τρόπο όταν κρίνεται απαραίτητο, θα παλέψουμε για κάθε σπιθαμή χώρου, απέναντι σε λογικές υποτίμησης κοινωνικών αγώνων, μάτσο χουλιγκανισμού και τραμπουκισμού, που όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο δομές και συντρόφους μας, αλλά πολύ περισσότερο γίνονται λάδι στα γρανάζια της κυριαρχίας και στέκονται ανάχωμα στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΠΙΣΩ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Αντίσταση- Αυτοοργάνωση- Αλληλεγγύη
Κατάληψη Στρούγκα
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
strouga@espiv.net || strouga.espivblogs.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *